Szeretettel köszöntöm Önt településünk honlapján!

Amikor valaki Fekedet keresi, akkor azt a helyet találja meg, mely nekünk, fekedieknek bárminél többet jelent. A világnak lehet számtalan gyönyörű városa, lélegzetelállító természeti szépsége, gazdagsága, de FEKED számunkra mégis más. Ha jellemezni kellene ezt a baranyai aprófalut, akkor talán úgy kezdeném, hogy a mi falunk ott fekszik, ahol a Kelet-Mecsek belesimul a Geresdi-dombságba. Lágy dombokkal ölelt, hosszú völgyekkel tagolt, többnyire erdővel borított változatos felszínű táj egyik völgyében bújik meg az alig százötven ház alkotta falu, a Karasica két partján, ott, ahol a patak útjának indul. A községet a mai napig többnyire a XVIII. században a fuldai apátság területéről betelepített németek leszármazottai lakják, akik magukkal hozták kultúrájukat és szokásaikat, de újabban az ország és Európa más tájairól is érkeznek hozzánk a letelepedni vágyók, valamint a csendet és nyugalmat áhítók, akik ebben a meghitt faluban szeretnék kipihenni a világ zaját. Közigazgatási szempontból Feked a háború után elvesztette jelentőségét. Mára sajnos fel kellett adjuk iskolánkat, óvodánkat és szinte az összes intézményünket, de az önkormányzat, a lakosság, valamint az elszármazottak összefogásának köszönhetően településünk fejlődésnek indult, amely alatt nem csupán infrastrukturális beruházásokat kell érteni, hanem ennél fontosabb annak a szellemnek az ereje, mely ezt a közösséget formálja. Nem szeretném hosszan untatni a látnivalókkal, a különböző rendezvényekkel és a nálunk egyedülálló építészeti örökséggel, inkább arra kérem, böngéssze oldalainkat és legyen részese annak a csodának, amit FEKEDnek hívnak. Bízom benne, hogy honlapunk felkelti érdeklődését és hamarosan személyesen is üdvözölhetjük Önt Fekeden.

Tillmann Péter polgármester

Velence hóban

A Szekszárdi Német Színház vendégjátékára 2020. március 8-án 17:00 órakor kerül sor a fekedi kultúrházban. Az előadás nyelve német! Fekediek és Baráti Kör tagok számára a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Tovább

Hull a pelyhes fehér hó…

Fekedre idén december 8-án jön a Mikulás. A templomi szertartás után, 10:30-kor kezdődik a műsor a kultúrházban. Egy színdarab után fogja átadni meglepetését a Mikulás a falu 14 éven aluli […]

Tovább

Vissza az óhazába

Egésznapos rendezvény keretén belül hallgathatjuk meg a településünket képviselő mintegy negyvenfős csoport fuldai látogatásáról készült beszámolót.

Tovább

Újra Varázsóra Fekeden

A pécsi Zsolnay Negyed látványos fizikai kísérleteit nézhetjük meg 2019. november 29-én, pénteken délután 17 órától a fekedi kultúrházban.

Tovább

Közmeghallgatás

2019. november 29-én, szerdán délután 17 órára várunk minden fekedit a kultúrházba a közösség ügyeit érintő témák meghallgatására.

Tovább

Szociális célú tűzifa

2019-ben is sikeresen pályázott önkormányzatunk szociális célú tüzelőanyag vásárlására. Az arra rászorulók igényüket a polgármesteri hivatalban átvehető vagy a honlapról letölthető nyomtatvány kitöltésével nyújthatják be 2019. október 25-ig.

Tovább
1 2